Tartalomjegyzék

Alakformáló, Spa harisnyák
Coco Chanel
Combfix vagy harisnya?
Férfi termékek
Harisnya termékekről
Harisnya viselet, protokoll
Harisnyajavítás
Kompressziós harisnyák
Leggings, Capri
Praktikus tanácsok
Zokni

Friss topikok

Állandó oldalak

Cimkék

Archívum

Létrehozva:
2013-08-04 18:54:29

A férfi cipő

A férfi cipő

A férfi öltözék legfontosabb része a cipő. A jó cipő és a jó ruha szervesen összetartozik, hiszen a legjobb cipő sem pótolhatja teljesen a ruhatár hiányosságait.

Mind ez talán túlzásnak tűnik, de szándékosan hívják fel hangsúlyosan a figyelmet a cipő rendkívül fontos szerepére, (itt említeném meg, de nem utolsó sorban a minőségi zokni fontosságát is, hiszen nagyon nem mindegy, hogy mi fedi a lábunkat egész napos viselet során.)

A jó cipő a legjobb bőrből, nagy műgonddal és jórészt kézzel készül. Ez a hármas szabály mindenfajta lábbelire érvényes, a mokaszinra ép úgy, mint a rámán varrott cipőre. Az utóbbiak a legkényelmesebbek, a legszebb formájúak, és a legtartósabbak.

Forrás: Bernhard Roetzel: A Gentleman

A rámán varrott cipő

A rámán varrott technológiát a legdrágább és a legtartósabb férficipőknél alkalmazzák. A rámán varrott cipők előnye, hogy javíthatóak, rugalmasak, megtartják a formájukat, belehelyezhető a láb formájára készült talpbetét és nagyon kényelmes. Kézi rámán varrott talpfelerősítést ma már csak a drága luxus cipőknél alkalmazzák. Ezeket a cipőket teljes egészében kézzel készítik. A kézi varrás nagy türelmet, nagy tapasztalatot és kiváló anyagismeretet követel a cipész mestertől. A kézzel készített cipőknél, a cipőkészítéshez szükséges kaptafát a vevő lábméretének megfelelően készítik el.

cipok.jpg

Forrás: Alföldi cipő

Az öt alap férficipő típus:

Derby ( Blucher) az elegáns nyitott fűzésű cipő. 

derby.jpg

Oxfor: Elegáns zárt fűzési cipő.

oxford.jpg

Semi-Brogue                                                                    Full-Brogue

Classic_Oxford_Semi_Brogue.jpg           full-brogue.jpg

Boot: Ez a cipőtípus félmagas. 

boot.jpg

Norvég: A derby peremes orr-résszel varrott változata

norvég.jpg

Loafer: Papucscipők alapeste: a penny loafer, ismert még a tessel loafer, a bojtos bőrszalaggal díszített, melynek nálunk makkos a neve.

                            makkos.jpg

Monk: fő jellemzője, hogy a cipő oldala, egy vagy két csattal záródik.

monk.jpg

Hogy mit keres a férfi cipő a harisnya-zokni blogban? Tulajdonképpen rá szeretnék világítani arra a tényre, hogy a legfontosabb férfi cipő viselet után a minőségi zokni áll, fontossági sorrendben a cipő után..