Tartalomjegyzék

Alakformáló, Spa harisnyák
Coco Chanel
Combfix vagy harisnya?
Férfi termékek
Harisnya termékekről
Harisnya viselet, protokoll
Harisnyajavítás
Kompressziós harisnyák
Leggings, Capri
Praktikus tanácsok
Zokni

Friss topikok

Állandó oldalak

Cimkék

Archívum

Létrehozva:
2013-06-16 21:00:12

A combfix

Harisnya vagy combfix? Combfix vagy harisnya?

Évtizedes tapasztalatom az, hogy még mindig sokan nincsenek tisztában az elnevezéssel. Ha harisnyát mondanak, akkor legtöbbször harisnyanadrágra gondolnak. Combfixet kérnek a harisnyatartóhoz combfix helyett. Hát ez gáz, mert nem áll meg rajta. Már az is művészet, hogy a harisnyatartó csatját ráerőszakolják a combfix szilikon csíkjára, aminek az a funkciója, hogy megtapadjon a combon és fixen tartsa azt és nem azért van, hogy még biztos, ami biztos alapon rögzítjük egy harisnyatartóval is. Hölgyeim ez körülbelül úgy nézne ki, mint egy férfinadrág derékszíjához még csatolva lenne egy nadrágtartó, hogy el ne hagyja a gazdája a nadrágot.

Harisnya, ami combközépig ér kell hozzá a harisnyatartó vagy harisnyakötő.
Nagyon egyszerű megkülönböztetni a combfixtől, mert nem rendelkezik szilikon csíkkal vagy nincs gumírozva a comb részénél, ami önmagában is biztosítaná a rögzítést. Jól választott minőségi harisnya és megfelelő harisnyatartó egész napos viselete megfelelő komfort érzetet tud biztosítani, nem beszélve a férfiak elismerő pillantásáról és a szemet gyönyörködtető látványtól.


Van még egy hatalmas előnye a harisnyának a combfixel szemben. Ugyan is hűvös időben alá tudnak venni egy testszínű vagy akár színes harisnyanadrágot is annak a veszélye nélkül, hogy lecsúszna a harisnya.


Combfix, ami viszont már combtőig ér és két, három keskeny, vagy egy széles szilikon csíkkal van ellátva, aminek az a feladata, hogy megtapadjon a combon és ez által fixen tartsa azt. Különböző szélességű csipkékkel is el szokták látni a felső részét 6 cm-től 16 cm-ig. Minél szélesebb a csipke a combfixen annál drágább és elegánsabb. Hétköznapi viseletre 6-8 cm szélességűeket készítenek. Sokan panaszkodnak, hogy félnek a combfix viselettől, mert nem áll meg a combjukon. Ez általában akkor szokott előfordulni, ha valamilyen formában krémes lesz a szilikon és elveszíti a tapadó képességet. Ilyenkor javasolni szoktam, hogy a szilikon részt alkoholos vattával körbe kell törölni és akkor tökéletes lesz a tapadása.


(Photo by Knittex)

Mi férfiak imádjuk a harisnyát és a combfixet........

Végezetül hallgassuk meg Beyoncé - Best Thing I Never Had című dalát.

Best Thing I Never Had