Tartalomjegyzék

Alakformáló, Spa harisnyák
Coco Chanel
Combfix vagy harisnya?
Férfi termékek
Harisnya termékekről
Harisnya viselet, protokoll
Harisnyajavítás
Kompressziós harisnyák
Leggings, Capri
Praktikus tanácsok
Zokni

Friss topikok

Állandó oldalak

Cimkék

Archívum

Létrehozva:
2013-09-30 20:44:56

Mi a különbség a krepp és a microszálas termékek között?

Mi a különbség a krepp és a microszálas termékek között?

Úgy gondolom, hogy nagyon sok hölgynek nem kell bemutatni a krepp-nylon harisnyanadrágot, de pontosítás végett mégis legyen róla is szó. A microszálas termék azért szerepel itt, mert valószínűleg ki fogja szorítani a harisnyapalettáról a krepp anyagot, így nem árt megismerni.

NB20jel.jpg A krepp harisnya gyártásához terjedelmesített (texturált) poliamid fonalat használnak, ezt nevezik krepp-nylonnak. Ez olyan fonal, amelyet gyártás során hullámossá, kuszálttá tesznek, ezt követően hőkezeléssel rögzítik, ettől hullámossága rugószerűen működik, így szépen rásimul a lábra. Ezek az anyagok 6.6 nylonból vagy 6.0 perlonból készülnek. Természetesen a nylon anyag jobb minőséggel rendelkezik, mint a perlon. Gyártók ezt többnyire jelezni is szokták a csomagoláson. Ezekben, a termékekben sincs elasztánszál, amit feltüntetnek a csomagoláson, az csak a deréköv részére vonatkozik, mint az üvegszál esetében.
Sokan kedvelik a krepp-nylon termékeket, mert matt (nem csillogós), nem csúszkál a cipőben, alacsonyabb árfekvésben kapható, mint a microszálas termék, viszont nem mindig előnyös esztétikai szempontból, nem tartozik az elegáns kategóriába.

A microfibra (magyarul mikroszál), poliester és polyamidszálak és -fonalak keverése. A mikroszál finomabb, mint a legvékonyabb selyemszál. Előnye, hogy puhán, selymesen simul a bőrre, kényelmes viselet, nem allergizál, rugalmas, légáteresztő és rendkívül tartós. Természetes alapanyag hatása van. 20 den-től már mindenféle szálvastagságban kaphatók.

Lycra3D1.jpg A LYCRA 3D-t a90-es években fejlesztették ki. A nylonnal összesodorva a lycraszálat minden sorba belekötik. Ennek eredményeképpen a kötése tökéletesen sima és egyenletes, így a harisnya szépen rásimul a lábra, mert minden irányban rugalmas, ettől komfortos. Ezzel a Hi-tech technológiával egy másodlagos bőrhatást érhetünk el, ami hangsúlyozza a női láb formáját és szépségét.