Tartalomjegyzék

Alakformáló, Spa harisnyák
Coco Chanel
Combfix vagy harisnya?
Férfi termékek
Harisnya termékekről
Harisnya viselet, protokoll
Harisnyajavítás
Kompressziós harisnyák
Leggings, Capri
Praktikus tanácsok
Zokni

Friss topikok

Állandó oldalak

Cimkék

Archívum

Létrehozva:
2013-08-04 18:15:02

Leggings, Capri

Leggings, Capri

Leggings, lábfejnélküli nadrág, cicanadrág vagy 7/8-os nadrág elnevezést használunk akkor, ha a nadrág szára bokáig érő.

Leggings karrier: jégeralsóból vált edzőtermi formaruhává, majd előlépett utcai viseletté (street style) amit Jane Fonda népszerűsített a 80-as években.

Ideális leggings és capri viselet.

386.jpg

388.jpg
Arra mindenképpen ügyelni kell, hogy hosszított felsővel, (minimum popsi alá érjen) vagy szoknyával viseljük. Semmi esetre sem rövid felsővel, utcai viseletre. Azt hagyjuk meg az edzőtermi tornához.

Capri, halásznadrág vagy 3/4-es nadrág elnevezést használjuk akkor, ha a nadrág hossza térd alá vagy fél lábszárig érő.

385.jpg

387.jpg Legyen szó az anyagukról is

Kis odafigyeléssel már kaphatunk ár-érték arányban kiváló minőségű darabokat is. Poliészter és poliészter között is hatalmas különbség van. Tapintásra is igen jól érzékelhető a nejlon hatás, ami nagy melegben szinte ráolvad a bőrre és viszkető érzést okoz (szerintem ez sokunknak ismerős), ellenben a szintén poliészter anyagból készült, de Hi-Tech technológiával a micro-szálas termékek, ami sportruházati anyag, természetes hatású és a bőr is szellőzik alatta. Hosszú távon jobban járunk az utóbbival és nem sokkal drágább. Választhatunk viszkóz, illetve pamut alapanyagúak között is, de az utóbbinak ne keressük a rugalmasságát, különösen akkor ha az anyagösszetételnél 100%-os pamut van feltüntetve. Ezek használat során kitérdesednek és nem túl szép esztétikailag sem. Mindenképpen legyen benne elasztán anyag is, hogy jobban fel vegye a lábformát.       

Kereskedők ajánlják még a seamless-es termékeket, azaz varrásnélkülit, ami nagyon praktikus, kényelmes viselet, egy szűk passzentos ruhához, tunikához. Tévedésbe ne essünk, a seamless-es  leggingst vagy caprit nem azért gyártották, hogy az rövid felsővel is lehessen  viselni, mivel  nincs fenék varrás rajta, így nyugodtan viríthatják popsijukat a bevállalós hölgyek. Hát nem. Ez nagy, nagy tévedés. Ilyen alapon a smeamless-es fehérneműben is grasszálhatnánk az utcán ruha nélkül, hiszen nincs varrás rajta. Ennek csupán komfortos és esztétikus hatása van. Mindenképpen hosszított felsővel ajánlatos viselni ezeket még akkor is, ha nem átlátszó az anyaga. Ne feledjük, hogy ezek casual viseletek, azaz street style.


389.jpg